Belasting-update.net

(Actueel belasting nieuws)

Plan voor Polenbelasting in Veghel

Twee euro per dag en dat 365 dagen per jaar. Opbrengst bijna twee miljoen euro. De politieke partij Oerlemans uit Veghel wil dat werkgevers in Veghel belasting gaan betalen voor elke Pool die ze in dienst hebben.

Naar schatting werken er tussen de 2500 en 3000 arbeiders voornamelijk afkomstig uit Polen in de gemeente Veghel. De politieke partij zegt dat de gemeente veel geld misloopt doordat er geen enkele heffing bestaat voor deze groep, terwijl ze wel gebruik maken van gemeentelijke faciliteiten. De Polentax van twee euro per dag zou geheel ten goede moeten komen aan de buitenlandse werknemers, die bijvoorbeeld van de opbrengst taallessen zouden kunnen gaan volgen.

Venlo kent al een Polentax

Politieke partijen in Veghel zien allemaal wel iets in het idee van een verblijfsbelasting voor arbeidsmigranten, die in de volksmond Polentax heet. Een andere gemeente in Nederland die nadenkt over een Polenbelasting is Beverwijk. De omstreden belasting is vorig jaar in Venlo ingevoerd.

PVV

De twee fractieleden van de Partij Oerlemans stapten recent uit de SP om onder een eigen naam verder te gaan. Len de Groot van de partij Oerlemans zegt desgevraagd dat ze nooit een afdeling van de PVV zullen worden. Die partij kwam landelijk in het nieuws door een klaagsite te openen over Polen.

Terug naar de beginpagina >>

Copyright © Belasting-Update.net. All Rights Reserved.